Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на празника на гарнизон Пловдив

Приоритетите на Германското председателство на Съвета на ЕС бяха представени на заседание на Комисията по външна политика
01.07.2020
Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов разговаря с посланиците на САЩ и на Германия в България Херо Мустафа и Кристоф Айхорн
07.07.2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на празника на гарнизон Пловдив

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествената заря-проверка по повод празника на гарнизон Пловдив. Бойната биография на прославения Пловдивски гарнизон е изпълнена с примери за героизъм, саможертва, любов към Родината и изключителни стратегически решения, които намират своето достойно място в учебниците по военна история, отбеляза в словото си Цвета Караянчева.
Тя посочи, че няма да е преувеличение да се каже, че България е длъжница на предците на днешния гарнизон Пловдив. По думите й блестящата им победа в битката при Криволак има решаващо значение страната ни да не бъде разпокъсана и смазана от Междусъюзническата война. Председателят на парламента изтъкна, че днес Съвместното командване на специалните операции на Българската армия е неразделна част от въоръжените сили на страните-членки на НАТО и днес – на своя празник, СКСО получи тържествено своето бойно и представително знаме.
Цвета Караянчева пожела на военнослужещите гордостта от подвизите от миналото, наравно с отличната подготовка за противодействие на съвременните рискове и заплахи, да им дават сили и самочувствие да изпълняват воинската служба за гарантиране на териториалната цялост, суверенитета и сигурността на България, за да може с основание да казват, че са достойни наследници на героите от Криволак.
Честването на празника на гарнизон Пловдив на пл. „Централен“ започна с празнично шествие на представителни блокове на военни формирования от гарнизона. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг и завърши с красиви илюминации, които озариха пловдивското небе.

Source: Новини на Народно събрание