Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Джема Грозданова участва в заседание на Бюрото на организацията чрез видеоконферентна връзка

На 27 април се проведе заседание на Бюрото на Парламентарната асамблея на ОССЕ, в което участие взе Кристиан Вигенин в качеството му на вицепрезидент на асамблеята
28.04.2020
Комисията по правни въпроси прие на първо четене проекта за изменение на Закона за здравето, внесен от Министерския съвет на 5 май
07.05.2020

Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Джема Грозданова участва в заседание на Бюрото на организацията чрез видеоконферентна връзка

Джема Грозданова, в качеството й на вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, взе участие в заседанието на Бюрото на ПАСЕ, което се проведе днес чрез видеоконферентна връзка.

Бюрото взе решение до приключване на кризата с пандемията Ковид – 19 заседанията на комисиите на ПАСЕ да се провеждат дистанционно чрез видеоконферентна връзка.

Заседанието на Бюрото беше последвано от заседание на Постоянната комисия на Асамблеята, която е органът, който взема решения между две сесии на ПАСЕ.

Комисията проведе дебат по внесеното предложение от политическите групи на ЕНП, на социалистите, на либералите, на консерваторите и на обединената европейска левица на тема „Отговорът на страните от Съвета на Европа на пандемията Ковид – 19 по отношение човешките права, демокрацията и правовия ред“.

Парламентаристите обсъдиха здравните, политическите, законодателните и икономическите мерки на страните-членки на СЕ в отговор на пандемията, както и повдигнатите опасения относно пропорционалността на мерките, ограничаващи свободите на гражданите и рисковете от политическа употреба на ситуацията.

Редовната сесия на ПАСЕ трябваше да се проведе в периода от 20 до 24 април в Страсбург, но бе отменена, като работата в момента се осъществява чрез писмена комуникация и видеоконференции.

Source: Новини на Народно събрание