Народното събрание прие на първо четене законопроект за мерките по време на извънредното положение, обявено на 13 март 2020 г.

Законите за изменение и допълнение на Закона за здравето и за изменение на Наказателния кодекс са обнародвани днес в извънреден брой на Държавен вестник
14.03.2020
Българската делегация в Парламентарната асамблея по франкофония прие декларация по повод Международния ден на Франкофонията и 50-ата годишнина създаването на първата междуправителствена структура на Франкофонията
19.03.2020

Народното събрание прие на първо четене законопроект за мерките по време на извънредното положение, обявено на 13 март 2020 г.

Народното събрание прие на първо четене законопроект за мерките по време на извънредното положение, обявено на 13 март 2020 г. Народните представители решиха предложения между първо и второ четене да се правят до края на деня. Очаква се в петък Народното събрание да гласува на второ четене законопроекта.

С него се уреждат извънредните мерки на територията на България за предпазване, ограничаване и преодоляване последиците от разпространението и заразата с вируса на COVID-19 за времето от 13 март до прекратяването на извънредното положение. Въвеждат се противоепидемични мерки под формата на забрани и се променят редица закони. Забраните обхващат посещения на различни обществени събития и масови мероприятия с цел изпълнение на препоръките за социална дистанция, отправени от Националния оперативен щаб, и др.

Source: Новини на Народно събрание