Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Пазител на традициите“ на празника Кукеровден в Ивайловград
29.02.2020
Депутатите приеха промени в закон за управление на средствата от Европейските структурни фондове
04.03.2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка. Нека бъдем патриоти, нека бъдем благодарни на хората, които са загинали за нашата свобода, да помним техния героизъм, саможертва и безпримерна любов към България, заяви Цвета Караянчева на връх Шипка в разговор с граждани, дошли да почетат паметта на героите, жертвали се за свободата на България.

Председателят на парламента, народни представители и стотици българи се изкачиха до Паметника на свободата на заветния връх, за да се преклонят пред подвига на героите.

За мен 3 март е възможност да стъпя на Шипка, да почувствам свободата, защото тук свободата се усеща най-силно, защото тук са загинали много хора, които са вярвали, че ние ще живеем по-добре, сподели още Цвета Караянчева. Имаме завещание от българските възрожденци, от борците за национално освобождение, от бащите-учредители да съградим независима, честна, свята, демократична и просперираща България, допълни още председателят на Народното събрание. Тя призова да пазим свободата си и да я предаваме на идните поколения, да бъдем разумни и да мислим за бъдещето, защото разделението не помага на никого.

Цвета Караянчева поднесе цветя на Паметника на свободата. Отслужена беше заупокойна литургия в памет на всички воини, загинали за свободата на България.

По-рано председателят на парламента присъства и на молебена, който беше отслужен в Шипченския манастир „Рождество Христово“.

Source: Новини на Народно събрание