Цвета Караянчева: Трудещите се нуждаят от синдикална организация като КНСБ, която може да отговори на нуждите на бъдещето

Парламентът ратифицира споразумението за консултантски услуги между МВР и МБВР
14.02.2020
Цвета Караянчева: Васил Левски ни научи да живеем достойно, да вярваме в своите сили, да бъдем единни в името на България
19.02.2020

Цвета Караянчева: Трудещите се нуждаят от синдикална организация като КНСБ, която може да отговори на нуждите на бъдещето

Трудещите се нуждаят от синдикална организация като Конфедерацията на независимите синдикати в България, която може да отговори на нуждите на бъдещето. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на тържественото отбелязване на 30-ата годишнина от създаването на КНСБ. Това е най-голямата неправителствена организация с членска маса над 275 000 души, която обединява 35 федерации, синдикати, съюзи, както и редица асоциирани членове.
Председателят на Народното събрание подчерта активната дейност на Конфедерацията на независимите синдикати в България през изминалите три десетилетия и посочи, че в сложните години на прехода тя е била както ключов партньор в социалните реформи, така и сериозен опонент на управляващите. България е член на Европейския съюз и нашето законодателство беше усъвършенствано и с помощта на експертите от КНСБ, които не спират да бъдат търсени и от партньорите си в Тристранния съвет, отбеляза Цвета Караянчева. Тя добави, че автоматизацията и роботизацията навлизат в нашия бит, характерът на наемния труд се променя, като много традиционни професии изчезват, а други се създават.
Цвета Караянчева отчете взаимодействието между законодателната институция и представители на синдиката по трудови и социални теми. Ние високо ценим експертите на КНСБ, техния професионализъм и разчитаме на компетентното им мнение по редица въпроси, добави председателят на парламента.
Цвета Караянчева пожела на всички, свързани с Конфедерацията на независимите синдикати в България, здраве, упоритост и твърдост в отстояването на принципите на синдикализма. Нека институциите и обществото заедно със синдикатите вървим ръка за ръка за просперитета на България и за един по-добър живот на българските граждани, завърши тя.

По повод 30-годишнината на КНСБ председателят на Народното събрание получи и юбилеен плакет на организацията.

На събитието присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, народни представители, министър-председателят на Република България Бойко Борисов, президентът на Република България, Румен Радев, министри, евродепутатите Петър Витанов и Радан Кънев, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, експерти, общественици и др.

Source: Новини на Народно събрание