С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на академик Благовест Сендов

По повод Деня на родилната помощ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения ритуал в „Майчин дом“
21.01.2020
Парламентът ратифицира споразумението за консултантски услуги между МВР и МБВР
14.02.2020

С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на академик Благовест Сендов

С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на академик Благовест Сендов.

Напусна ни големият български математик, държавник и общественик академик Благовест Сендов, съобщи в пленарна зала председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя посочи, че академик Сендов е достойна личност с изключително ярко присъствие в обществения живот на България, човек с изключителен талант, получил заслужено признание в научните среди не само на България, но и по света.

Ще помним неговата всеотдайна дейност като председател на 37-ото Народно събрание, ректор на Софийския университет, председател на Българската академия на науките и дипломат, подчерта Цвета Караянчева. През всички тези години той остана верен на принципите си и вложи силите си в името на развитието на България, допълни председателят на Народното събрание.

Поклонението пред академик Благовест Сендов ще бъде на 23 януари 2020 г. от 11.00 ч. в сградата на Народното събрание на пл.“Княз Александър Първи“ 1.

Source: Новини на Народно събрание