По повод Деня на родилната помощ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения ритуал в „Майчин дом“

Висшето военновъздушно училище е база и духовен център, без които не може да има авиация и ВВС, заяви ген. Константин Попов в Долна Митрополия
20.01.2020
С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на академик Благовест Сендов
22.01.2020

По повод Деня на родилната помощ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения ритуал в „Майчин дом“

По повод Деня на родилната помощ, Бабинден, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения ритуал в Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“.
Цвета Караянчева благодари на всички лекари, акушери и на целия екип на болницата за техния професионализъм, за себеотдаването, за това, че правят възможно хиляди български семейства да прегърнат своите рожби. Благодаря Ви за това, че съпреживявате тяхното щастие, подчерта председателят на Народното събрание.
Ние – като държавници, а и цялото ни общество, имаме ангажимента да Ви отдадем признателност, обърна се Цвета Караянчева към медиците. Тя им пожела да бъдат здрави, можещи, прогресивни и да продължават да помагат така, както винаги са го правили. Нека и тази година да възнагради труда Ви с още много здрави, желани и чакани бебета, отбеляза още председателят на парламента. От нас – възрастните, зависи как ще ги възпитаме, как ще им подадем ръка, за да бъдат достойни и щастливи граждани на България, допълни Цвета Караянчева.
Надявам се на днешния ден всеки от Вас да чуе думи на благодарност от майките и бащите, на които сте помогнали да станат родители, заяви на церемонията председателят на Комисията по здравеопазването Даниела Дариткова. Тя изрази надежда през тази година все повече да се говори за постигнатото от българските медици, които дават надежда на болните и спасяват стотици човешки животи. Нека имаме поводи за гордост с успехите на науката и на всички, които се трудят в сферата на здравеопазването, отбеляза Даниела Дариткова. Тя пожела на медиците да имат силата, дързостта, умението и вдъхновението да следват мисията на своя живот.
Директорът на „Майчин дом“ проф. Иван Костов поздрави всички присъстващи на ритуала и им пожела здраве и професионални успехи. Старшата сестра на родилната зала Нели Маринова съобщи, че от началото на годината в „Майчин дом“ са се родили повече от 200 деца.
На церемонията бе открита и изложба, на която в документи и снимки е представена историята на лечебното заведение от създаването му до наши дни.
Председателят на Народното събрание подари на директора на „Майчин дом“ проф. Иван Костов картина на художничката Деница Гацинска с пожелание за „попътен вятър“ на целия екип на болницата.
На церемонията присъстваха вицепремиерът Марияна Николова, заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева и др.

Source: Новини на Народно събрание