Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Богоявленския водосвет в Кърджали

През 2019 г. Народното събрание е приело 124 закона, 199 решения, една декларация и обръщение към българския народ
23.12.2019
Председателят на парламента Цвета Караянчева изпрати съболезнователен адрес до председателя на Върховната рада на Украйна Дмитро Разумков по повод самолетната катастрофа край Техеран
08.01.2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Богоявленския водосвет в Кърджали

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения Богоявленски водосвет в Кърджали. Тя прие строя на представителните роти на Съвместното командване на Специалните операции, начело с генерал-майор Явор Матеев.

Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай в манастира „Св. Йоан Предтеча“. По време на ритуала бяха осветени войнските знамена.

Цвета Караянчева присъства на традиционното хвърляне на кръста във водите на река Арда и на ритуала за деца, който се състоя в специален басейн в двора на манастирския комплекс. Председателят на Народното събрание поздрави Величко Карабоюков, който извади кръста от реката и Васил Атанасов, уловил разпятието в басейна, и им пожела да се радват на здраве и благодат през цялата година.

Стотици християни в Кърджали почетоха Йордановден – денят, в който православната църква чества кръщението на Исус Христос. Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай отправи молитва за закрила и благодатна сила на христолюбивото българско войнство, за мир над Отечеството ни и по света, за здраве и преуспяване на православния ни народ.

След тържествената церемония официалните гости разговаряха  с децата от неделното училище по вероучение.

Source: Новини на Народно събрание