Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри документалната изложба „Добрата дума лекува“

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов получи признание от най-голямата организация за опазване на културното наследство в Европа за неговия принос за съхраняване на българското наследство
18.12.2019
Депутатите отложиха с половин година влизането в сила на Закона за социалните услуги
20.12.2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри документалната изложба „Добрата дума лекува“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри документалната изложба „Добрата дума лекува“. Експозицията е организирана от Българския лекарски съюз и е своеобразно продължение на националната кампания срещу насилието над медици. Изложбата съдържа фотографии, придружени с лични истории на пациенти, които разказват за доброто и за получените лекарски грижи.

Днес имаме възможност да проследим различните проявления на човешката благодарност към българските лекари и да си кажем колко са важни споделената радост, благата вест и стореното добро, отбеляза председателят на парламента. Цвета Караянчева подчерта, че добрата дума наистина лекува и медицинските работници имат нужда да я чуват по-често от пациентите си, за да бъдат още по-мотивирани, по-взискателни и още по-отдадени на професията си, да дават всичко от себе си, да спасяват човешки животи и да променят съдби. В навечерието на Рождество председателят на Народното събрание отправи пожелание към всички лекари за повече позитивизъм и винаги да срещат благодарност, защото я заслужават.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази увереност, че специалистите в сектора ще продължат да дават всичко от себе си в името на здравето на българските граждани. Той обяви категоричната си позиция срещу проявите на агресия над медицински работници и потвърди силната ангажираност на институциите да продължат да работят още по-активно за разрешаването на този проблем.

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров заяви, че добрата дума носи удовлетворение и надежда на всеки, който е потърсил или е избрал да бъде лекар. По думите му кампанията ще продължи и през следващата година.

Source: Новини на Народно събрание