Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Встъпителна конференция за общинския мандат 2019 – 2023 г., организирана от НСОРБ

Милена Дамянова: Консервативният модел на образованието рязко ни дърпа надолу
10.12.2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа
12.12.2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Встъпителна конференция за общинския мандат 2019 – 2023 г., организирана от НСОРБ

В лицето на Народното събрание имате сериозен и надежден партньор, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред участниците в конференцията по повод встъпването в новия мандат на местните власти 2019 – 2023 г. Форумът беше организиран от Националното сдружение на общините в Република България.
Очакваме Вашите предложения, готови сме да дебатираме в името на по-добрия живот на гражданите на Република България, обърна се Цвета Караянчева към представителите на местните власти.
Времето на изборните страсти отмина и дойде времето да се захванем сериозно с решаването на важни въпроси, подчерта председателят на парламента. Тя добави, че гражданите, които съвсем скоро гласуваха доверието си, ще очакват решаването на проблемите на местните общности – за благоустройството, за социалните грижи, за чистата околна среда – по целия спектър от широки компетенции, които има местната власт.
Цвета Караянчева определи взаимодействието между 44-ото Народно събрание и Националното сдружение на общините в Република България, основаващо се на подписаното Споразумение за сътрудничество, като активно и резултатно. Всички парламентарни комисии търсят позицията на НСОРБ по законопроектите, които се отнасят до дейността на общините, допълни още председателят на парламента. Можем да заявим, че единният глас на общините се чува и отчита в Народното събрание, добави Цвета Караянчева.
В конференцията участваха председателят на Управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов и кметът на София Йорданка Фандъкова. Новоизбраните кметове и общински съветници в страната съвместно с представители на законодателната и изпълнителната власт разгледаха приоритетите за съвместна работа през следващата година, както и дългосрочната визия за развитие на българските общини.

Source: Новини на Народно събрание