Картини на деца от Националния учебен комплекс по култура, нарисувани под вещото ръководство на художника Иван Яхнаджиев, представя изложба в Народното събрание

Милена Дамянова: Консервативният модел на образованието рязко ни дърпа надолу
10.12.2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа
12.12.2019

Картини на деца от Националния учебен комплекс по култура, нарисувани под вещото ръководство на художника Иван Яхнаджиев, представя изложба в Народното събрание

Картини на деца от Националния учебен комплекс по култура, нарисувани под вещото ръководство на художника Иван Яхнаджиев, представя изложба в Народното събрание. Авторите са от 2-ри и 3-ти клас, а сред изложените творби са красиво изрисуваните врати на класните стаи в Италианския лицей в Горна Баня.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри експозицията и отбеляза, че за нея е чест да се докосне до изкуството на малките художници, чиито ръчички умело води маестро Яхнаджиев. Много Ви благодаря, че сте тук, особено в навечерието на Коледа, защото ние, увлечени в политическите дебати, понякога се нуждаем от малко детско вдъхновение, чисти сърца и усмивки, обърна се председателят на парламента към малките творци. Вашите картини преливат от чистота, светлина, красота и слънчеви лъчи, посочи Цвета Караянчева и добави, че детският талант вдъхновява възрастните. Продължавайте да рисувате, да творите, да пресъздавате Вашите чувства в прекрасни картини, обърна се тя към малките гости.

Председателят на парламента връчи на директора на Националния учебен комплекс по култура – Италианския лицей в Горна Баня Величка Велянова почетен плакет на Народното събрание. Тя е невероятен педагог, ръководител и човек, подчерта Цвета Караянчева.

На откриването на експозицията присъстваха посланикът на Италия в България Стефано Балди, председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов, заместник-министърът на културата Румен Димитров и художникът Иван Яхнаджиев.

Source: Новини на Народно събрание