Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „С България в сърцето“ на художника Данаил Игнатов

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика изслуша кандидатите за председател на КПКОНПИ
03.12.2019
Под звуците на японския инструмент кото и с представяне на изкуството за подреждане на цветя икебана в Народното събрание беше отбелязана 110-ата годишнина от установяването на контакти между България и Япония
05.12.2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „С България в сърцето“ на художника Данаил Игнатов

Възрожденският дух на Боженци, Копривщица, Мелник и Банско и неподправената красота на българската природа са част от сюжетите в изложбата „С България в сърцето“ на художника Данаил Игнатов. Експозицията беше открита на 4 декември 2019 г. от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Днес откриваме изложбата на Данаил Игнатов, който с годините се превърна в лирик на българската земя, на българската природа, на възрожденските градове и на прекрасната наша средновековна архитектура, подчерта пред присъстващите Цвета Караянчева. Тя подчерта, че това негово място никой не може да оспори и го определи като възрожденски художник, който се уповава на традицията и я развива в прекрасните си платна. Данаил Игнатов печели признанието на публиката, той е истински свободен артист, живеещ от труда на своето изкуство, допълни председателят на Народното събрание.

Макар да съм софиянец, аз истински обичам и ценя красотата на българското село, вдъхновява ме изумителната ни природа и всички красиви кътчета на нашата Родина, отбеляза при откриването художникът Данаил Игнатов.

В изложбата „С България в сърцето“ са представени 30 платна на колоритния художник. Негови творби са притежание на частни колекции в Германия, Австрия, Швейцария, Холандия, Русия, САЩ, Канада и др.

Source: Новини на Народно събрание