Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Националната програма „Управленски умения” на Българското училище за политика “Димитър Паница”

Парламентът прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2020 г.
13.11.2019
Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на Народното събрание
20.11.2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Националната програма „Управленски умения” на Българското училище за политика “Димитър Паница”

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри в Правец Националната програма „Управленски умения” на Българското училище за политика “Димитър Паница” за 2019/2020.

Много е важно в наши дни да се развива подобна академия за изграждането на политически и граждански лидери, отбеляза председателят на парламента. Днес са необходими лидерски умения и е нужно хора с по-големи управленски способности да споделят по какъв начин са стигнали до позицията, която заемат в момента, допълни още Цвета Караянчева. Трябва да се четат книги, но има нужда и от много практика, затова днес разказах на курсистите за моите начални стъпки и за това какво като умения съм добила чрез практиката, заяви председателят на Народното събрание. Тя добави, че ако човек не се сблъска с трудностите и не види как точно се менажира един процес, няма как на теория да го научи.

Участниците в програмата ще дискутират по темите „Лидерство и стратегическо взимане на решения“, „Стратегическо мислене“, „Силата“ на личността в политическото лидерство“, „Ефективно говорене и убеждаваща комуникация“.
Source: Новини на Народно събрание