Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов демонстрира елементи от висшия пилотаж на новия тренажор на самолет PC-9M
08.10.2019
Народното събрание прие Декларация във връзка с разширяването на Европейския съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания
10.10.2019

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“. Експозицията се организира на трета поредна година и е част от кампанията на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия за събиране на средства за онкоболните деца и техните семейства, лекуващи се в Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София. В изложбата са показани най-добрите произведения на ученици от цялата страна от Синодалния национален конкурс „Възкресение Христово“.

Инициативата засяга всеки един човек, който има сърце и чувствителна душа, подчерта заместник-председателят на парламента Емил Христов. Той призова да възпитаваме и учим децата си да бъдат по-добри хора и винаги да протягат ръка към нуждаещите се.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил и ръководител на Културно-просветния отдел на Светия Синод отбеляза, че е важно децата да растат добри, вярващи, трудолюбиви и милосърдни, за да бъде България истински силна.

За нас е удовлетворително, че всяка година нови и нови деца се включват в тази кампания, каза началникът на Клиниката  по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ проф. д-р Добрин Константинов. По думите му благотворителната изложба-базар е високоморално дело, натоварено с възпитателна, духовна и социална тежест.

Source: Новини на Народно събрание