Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция по отбрана във военновъздушната база "Аборд" в Бурж, Франция

Председателят на парламента Цвета Караянчева и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли откриха изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ в Европейския парламент в Брюксел
10.09.2019
Председателят на Комисията по околната среда и водите Ивелина Василева: Борбата с климатичните промени е с висок приоритет за новата Европейска комисия и потвърждава лидерската позиция на Европейския съюз по темата
13.09.2019

Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция по отбрана във военновъздушната база "Аборд" в Бурж, Франция

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов участва в 17-ото издание на „Лятната конференция по отбрана“, която се провежда във военновъздушната база „Аборд“ в Бурж, Франция.
Участието е по покана на председателя на Комисията по отбраната и въоръжените сили във френското Национално събрание Жан-Жак Бриди и от Кристиан Камбон, председател на Комисията по външни работи, отбраната и въоръжените сили на френския Сенат.
Конференцията беше открита на 11 септември 2019 г. от министъра на френските въоръжени сили Франсоаз Парли. Основната тема на форума е бъдещето на Европейската отбрана в променящата се среда, как тя да бъде единна и ефикасна, мерките за прилагане на глобалната стратегия и единство на европейската отбранителна индустрия.
Конференцията дава възможност за провеждане на неформални срещи и разговори и засилване на диалога между френски и европейски парламентаристи и политици.
Всяка година форумът събира повече от 400 национални френски и европейски висши политически служители заедно с ключови представители на администрацията и на индустрията.

На снимката

С ген. Жан-Пол Паломерос, председател на Комитета за стратегическо ориентиране и бивш стратегически командващ на НАТО по трансформацията.

Source: Новини на Народно събрание