Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното събрание

Нека покажем, че парламентът е отговорна институция и депутатите си вършат работата, както това правят българските граждани, призова председателят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на новата пленарна сесия
04.09.2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 17-ото издание на Международния панаир на традиционните занаяти в Етнографския музей на открито „Етър“ – Габрово
06.09.2019

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното събрание

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното събрание. Диана Ковачева е заместник-омбудсман от началото на 2016 г. и по закон след предсрочно прекратените правомощия на досегашния омбудсман Мая Манолова, тя поема поста до избора на нов национален обществен защитник.

На 3 септември Мая Манолова подаде оставка като омбудсман и ден по-късно обяви, че влиза в надпреварата за кмет на София.

Положих клетвата със съзнанието за голямата отговорност, която поемам, и за важното значение на правозащитната функция на институцията на омбудсмана, заяви Диана Ковачева.

Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за военното разузнаване и подкрепи промените, с които се дава възможност ръководител на служба „Военна информация“ да бъде цивилен. За промените в закона гласуваха 197 народни представители, от които 134 бяха „за“, 57 – „против“ и шестима – „въздържал се“.

Source: Новини на Народно събрание