Цвета Караянчева: Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив

Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове обсъди с членове на ЕП, представители на изпълнителната власт и неправителствения сектор позициите на България по темата за бъдещето на Кохезионната политика на ЕС за периода 2021-2027 г.
19.07.2019
Ивелина Василева в Хелзинки: Настояваме за запазване на ролята и мястото на традиционните политики на ЕС
22.07.2019

Цвета Караянчева: Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив

Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред гостите на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – 2019”.
Тя отбеляза, че България има какво да остави на идните поколения и всички трябва да направим нужното за продължаване и съхраняване на нашите богати традиции. Радвам се, че съм тук – на тази вълшебна планина, за да усетя неповторимата атмосфера, подчерта още председателят на парламента.
Този уникален събор пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отварят сърцето и душата, допълни Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание поведе традиционното голямо роженско хоро, в което се включват всички участници в събора. Тя разгледа представената от Регионалния исторически музей – Смолян пътуваща изложба, която представя местни традиционни обичаи и етнографски експонати. Цвета Караянчева посети базара на местни занаятчии и опита характерни родопски ястия.
На събора присъстваха председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова и народни представители.
Над 3500 изпълнители от всички фолклорни области в страната пеят, танцуват и свирят на четири сцени на Роженските поляни в трите дни на събора. Изложения на продукти от български ферми, занаятчийски произведения, етнографски и музейни изложби са включени в програмата.

Source: Новини на Народно събрание