Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна с министъра на вътрешните работи Младен Маринов
16.07.2019
Макет на паметник на 9-а пехотна Плевенска дивизия бе представен в Народното събрание
18.07.2019

Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание

Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание. С 97 гласа „за“, 57 – „против“ и 24 – „въздържал се“ депутатите одобриха издигнатата от ГЕРБ кандидатура.

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов представи кандидатурата на Галина Георгиева. Нейната кариера стартира в Нова телевизия, след което получава покана за развитие в тематичния канал Нова Плюс. Галина Георгиева получава квалификация в две от водещите телекомуникационни компании в България и работата й с интернет доставчици, кабелни оператори и медии е допринесла да поеме пътя си към ПРОФОН, където работи със Закона за авторското право и сродните му права и Закона за радиото и телевизията.

До избора на Георгиева се стигна след изтичането на мандата на Иво Атанасов.

Сред изискванията към кандидатите за членове на СЕМ, утвърдени в процедурните правила, са те да имат опит в областта на медиите, електронните съобщения, правото или икономиката. Кандидатите за медийния регулатор бяха проверени и за принадлежност към бившата Държавна сигурност.

За кандидата на БСП – Ия Тодорова Петкова гласуваха 84 народни представители, „против“ бяха 19, а други 82 се въздържаха.

Source: Новини на Народно събрание