Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на роботизирана хирургична система „Da Vinci“ в Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”

Оптимисти сме за развитието на двустранните отношения между България и Русия, заявиха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев
26.06.2019
Образованието, условията за инвестиции в България, туризмът и социални въпроси бяха сред темите, които обсъдиха на среща в Народното събрание български и германски парламентаристи
03.07.2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на роботизирана хирургична система „Da Vinci“ в Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на нова технология за безкръвни операции – роботизирана хирургична система „Da Vinci“ в Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” и на обновеното фоайе на лечебното заведение.

Цвета Караянчева е член на новоучреденото болнично настоятелство, което беше представено днес в аулата на болницата. Тя благодари за честта да бъде част от това настоятелство, защото „Майчин дом“ е болница с мисия да помага, да пази и да поема в ръцете си най-крехките същества, толкова обичани от родителите си.

Председателят на парламента поздрави екипа на болницата за новата придобивка – робота „Da Vinci“ и отбеляза, че каквато и техника да има, трябват обучени лекари, хора със сърце, с душа и мисъл за пациентите. Цвета Караянчева изрази благодарност към директора на болницата проф. Иван Костов и към всички лекари за грижите, които полагат за своите пациенти. Като председател на Народното събрание, тя обеща, че в нейно лице ще имат законодателна подкрепа винаги, когато има нужда да се помогне и да се подаде ръка за благото на българските граждани.

Новата апаратура и обновеното фоайе на „Майчин дом“ бяха открити в присъствието на патриарх Неофит, Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, представители на съсловните организации, директори на болници, лекари и много гости.

Source: Новини на Народно събрание