В Добрич беше открита изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“

Възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан обсъдиха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република Джебран Басил
29.03.2019
Цвета Караянчева: Трябва да научим децата да обичат книгите
02.04.2019

В Добрич беше открита изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“

В Добрич беше открита изложбата, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Експозицията беше открита от областния управител Красимир Кирилов.
Изложбата гостува в зала в Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич за седмица по инициатива на Народното събрание и е реализирана със съдействието на Държавна агенция „Архиви“.
На откриването на изложбата присъстваха народните представители Даниела Димитрова, Йордан Йорданов, заместник областният управител Живко Желязков, председателят на Окръжен съд Добрич Галатея Ханджиева, както и председатели на районни съдилища в област Добрич, ръководителят на добричкото подразделение на ДА „Архиви“ Диляна Фудулова, изпълняващия длъжността „Директор“ на Регионален исторически музей Добрич Добри Добрев, общински съветници, ръководители на институции, граждани и общественици.
В обръщението си към присъстващите областният управител Красимир Кирилов изказа благодарност към Народното събрание, ДА „Архиви“ и Регионален исторически музей, направили гражданите съпричастни с историческите факти от основополагането на Третата българска държава. Той припомни думите на Васил Левски, че „От никоя страна за нищо не се надяваме и никому за нищо не се молим. Всичко се състои според нас в нашите сдружени сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия“. Тези думи на Апостола и днес актуално и ние сме тези, които трябва да обединим усилия, за да имаме модерна, съвременна България, добави Красимир Кирилов.
След Добрич, изложбата ще бъде експонирана във Варна.

Source: Новини на Народно събрание