Парламентът избра Радослав Миленков за подуправител на БНБ

По повод Световния ден на водата в Народното събрание беше открита аквапис -фотоизложба на бургаския фотограф Тодор Ставрев
21.03.2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители посетиха ремонтираната със средства от ЕС детска градина „Светулка“ във Варна
26.03.2019

Парламентът избра Радослав Миленков за подуправител на БНБ

Парламентът избра единодушно със 115 гласа „за“ Радослав Миленков за подуправител – ръководител на управление „Банков надзор“, на Българската народна банка.

След гласуването Радослав Миленков положи клетва като подуправител на БНБ на мястото на Димитър Костов.

Управителят на БНБ Димитър Радев посочи, че Миленков има значителен управленски опит в няколко търговски банки, а от ноември 2014 г. досега заема длъжността председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Според него Миленков може да осигури приемственост в ключова сфера от мандата на Централната банка – регулирането и надзора върху банките в страната, и да доразвие капацитета на управление „Банков надзор“ в продължение на реформите, извършени там през последните няколко години.

Основният приоритет, по който ще работя, е присъединяване към Единния надзорен механизъм, коментира пред журналисти новоизбраният подуправител на БНБ Радослав Миленков. Правителството ясно е заявило своите цели, и Централната банка, и се работи в този времеви хоризонт, за да бъдем приети до средата на тази година в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз, каза Миленков в отговор на въпрос. Попитан изключени ли са случаи като КТБ, новият подуправител се ангажира да направи всичко възможно да не се допусне това.

Source: Новини на Народно събрание