Председателят на парламента Цвета Караянчева и народни представители участваха в отбелязването на Деня в памет на жертвите от Холокоста и благодарност за спасяването на българските евреи

Парламентът одобри на първо четене амнистията на неплатени публични задължения на вероизповеданията
08.03.2019
Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ беше представена в Търговище
11.03.2019

Председателят на парламента Цвета Караянчева и народни представители участваха в отбелязването на Деня в памет на жертвите от Холокоста и благодарност за спасяването на българските евреи

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в отбелязването на Деня в памет на жертвите от Холокоста и благодарност за спасяването на българските евреи. Те се включиха в шествието на толерантността и единението „Заедно за България. Заедно за Европа“.
Председателят на Народното събрание отбеляза в словото си на церемонията пред Паметника на спасението, че преди 76 години се е случило нещо знаменателно, което е направил българският народ, нещо, което доказва неговата ценностна система. Днес почитаме паметта на жертвите на Холокоста, но и сме щастливи, че запазихме над 48 хиляди човешки животи и това трябва да се знае, с това трябва да бъдем горди, допълни тя.
Радвам се, че днес има толкова много млади хора, което показва, че толерантността и хуманността са качества, които продължаваме да възпитаваме в нашите деца. Много народи са водили тежки битки с цената на много човешки жертви, но българският е спечелил своята битка, като е спасил тези хора и това трябва да ни прави горди, подчерта още Цвета Караянчева. Тя призова да отдадем своето уважение и почит на всички общественици, политици, парламентаристи, на обикновените български граждани, които са застанали като един, за да запазят своите съседи и приятели.
Председателят на парламента отбеляза, че днес е ден, в който трябва да сведем глави, да изкажем своята почит към жертвите, но и ясно да заявим, че осъждаме антисемитизма, расизма, противопоставянето на етническа и верска основа. Ако ние възпитаваме нашите деца на тези ценни качества – да бъдат добри, толерантни и да помнят, светът няма да погине, подчерта Цвета Караянчева.

Source: Новини на Народно събрание