Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията "Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм"

В Народното събрание беше открита изложба, която представя оригиналите на Търновската конституция и на Сребърната конституция, както и лични вещи на един от най-ярките участници в Учредителното събрание – Петко Славейков
08.02.2019
Около 500 граждани влязоха в Народното събрание още в първите минути на Деня на отворени врати на институцията
10.02.2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията "Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм"

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“, организирана от Министерството на туризма.
Тя ги поздрави за това, че насочват вниманието към българските граждани и си поставят амбициозната цел – 2019 година да бъде година на вътрешния туризъм. През последните години българинът се отвори към света, хиляди наши съграждани пътуват до съседните страни и до по-далечни дестинации, за да видят забележителности, да опознаят други обичаи и култури, отбеляза Цвета Караянчева. Тя подчерта, че в същото време българинът трябва да преоткрие живописната родна природа, да се вгледа в очарованието на всяко кътче, да види разнообразието и богатството на България.
Той трябва да се убеди, че и тук може да получи качествено обслужване, да се радва на пълноценен отдих, да посети културни обекти и природни феномени и да знае, че си заслужава да прекара ваканцията у дома, допълни още председателят на Народното събрание. Тя призова да си припомним думите на дядо Вазов, че у нас погледът открива „все нови, по-нови красоти“.
Ние притежаваме неповторимо и безценно богатство – природните забележителности на България и нейната хилядолетна култура, а това е предпоставка за развитието на различни видове туризъм – културен, селски, екотуризъм, балнеолечебен, освен традиционните морски и зимен туризъм, заяви още Цвета Караянчева.
От всички нас, от общата ни воля и усилия – на законодателната, изпълнителната и местна власт, на заетите в сектора и на гражданите, зависи развитието на този перспективен и приоритетен за България отрасъл, отрасъл, който прави Родината ни разпознаваема, предпочитана и  обичана дестинация от чуждите туристи, посочи председателят на парламента.
Тя подчерта, че запознаването с красотата на Родината е особено важно не само за развитието на този сектор от икономиката на страната, но и за възпитанието на младите хора. Нека така да ги възпитаваме, че те да искат да живеят, да работят и да почиват в България, призова председателят на Народното събрание.
Целта на конференцията е да бъдат набелязани мерки и инициативи за насърчаване на пътуванията във вътрешността на страната и споделяне на добри практики за популяризиране на по-малко известни туристически обекти в България.

Source: Новини на Народно събрание