Народното събрание ще има тържествено заседание на 16 април във Велико Търново

Народното събрание подкрепя усилията на правителството за изпълнение на ангажиментите, свързани с приемането на България в еврозоната
29.01.2019
Благодарност към България за помощта й в подготовката на Парламентарното измерение на Румънското председателство беше изказана по време на срещата на главните секретари на парламентите на страните-членки на ЕС
31.01.2019

Народното събрание ще има тържествено заседание на 16 април във Велико Търново

Народното събрание ще има тържествено заседание на 16 април във Велико Търново по повод 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. То ще бъде в музея „Възраждане и Учредително събрание“ предвижда решението, гласувано от парламента.

Тържественото заседание ще започне с възстановка на събитията от 1879 г. и ще продължи с изказвания на председателите на парламентарните групи. Дневният ред включва приемане на Обръщение на 44-ото Народно събрание към българския народ по повод 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемане на Търновската конституция. Предвижда се обръщението да бъде прочетено от най-младите народни представители от всички парламентарни групи.

Във всички училища в България на 16 април ще се проведе Урок по Конституция.

Народното събрание прие окончателно на второ четене промени в Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор и гласува на първо четене законопроект за преброяване на населението и жилищния фонд в България през 2021 г., внесен от Министерския съвет.

Source: Новини на Народно събрание