Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата, отбеляза в Пловдив председателят на парламента Цвета Караянчева на откриването на изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: Работата ни трябва да бъде част от усилията за осигуряване на просперитет на страната ни и на нейните граждани
11.01.2019
В Монтана беше открита изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“
14.01.2019

Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата, отбеляза в Пловдив председателят на парламента Цвета Караянчева на откриването на изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“

Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“. Експозицията е част от откриващата програма на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и е посветена на 30-ата годишнина от падането на Берлинската стена. Председателят на парламента е в града по повод официалното откриване на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.
Цвета Караянчева отбеляза, че тази европейска инициатива дава възможност повече хора да разберат за нашето културно-историческо наследство и да прославим още повече България. По думите й тя ще ни помогне да обогатим своите знания и показател за това е изложбата, която се открива днес – изложба за свободата, за Берлинската стена и уличното изкуство. Председателят на Народното събрание подчерта, че експозицията е и доказателство за това, че за изкуството няма граници. Тази стена, на която бяхме съвременници, падна и направи така, че Източна Европа да тръгне по своя демократичен път, добави още Цвета Караянчева.
Председателят на парламента благодари на кмета Иван Тотев и на неговия екип за огромната работа, която са свършили, и пожела всички гости, които дойдат в Пловдив, да отнесат със себе си частица от града, частица от България.
Изложбата „Изкуство на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“ представя рисунки върху късове от Берлинската стена, разположени на Римския стадион в Пловдив.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха по-късно на официалната церемония по откриването на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Source: Новини на Народно събрание