Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доц. д-р Бони Петрунова голямата награда „Чудесата на България“ в категория „Археолог на годината“
17.12.2018
Малки деца бяха гости на парламента по повод представянето на клип в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми в България
20.12.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“. Експозицията показва най-добрите произведения на ученици от Синодалния национален конкурс „Възкресение Христово“. Инициативата, която се организира за втора поредна година, е част от кампанията на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия за събиране на средства за онкоболните деца и техните семейства, лекуващи се в Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София.

Нека подкрепим усилията на всички деца, които чрез изобразителното изкуство дават своята лепта в подкрепа на болните и страдащите, призова Цвета Караянчева. Тя отбеляза, че традицията в навечерието на Коледа да се организират подобни изложби от добротворен характер не е чужда на Народното събрание.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил и ръководител на Културно-просветния отдел на Светия Синод подчерта, че любовта се доказва с дела, а не само с думи. Стараем се да научим малките деца на милосърдие, добро и любов към други като тях, но болни и безпомощни, които да разберат, че не са сами в своето страдание, добави Ловчанският митрополит Гавриил.

Към всички народни представители и гости на събитието беше прочетено и благодарствено приветствие от името на началника на Клиниката  по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ проф. д-р Добрин Константинов.

Source: Новини на Народно събрание