Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината за 2018”

Председателят на парламента Цвета Караянчева се включи в коледния базар в Кърджали в подкрепа на каузата за закупуване на медицинска техника за детското отделение на МБАЛ „Атанас Дафовски“
14.12.2018
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за преминаването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили
19.12.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината за 2018”

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината за 2018” на официална церемония, на която бяха обявени носителите на Националния приз на Националното представителство на студентските съвети.
Отличието получи курсант-мичман Петър Стефанов Генов от Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, V-ти курс със специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“.
Вие сте бъдещето на тази държава, вие сте хората, които ще поемат щафетата от нас, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си към студентите. Вие сте тези, които трябва да управлявате, да бъдете професионалисти и да дадете всичко от себе си, за да може България да продължи да се развива и да стои достойно на своето място в ЕС и в света, обърна се тя към студентите. Председателят на парламента заяви, че българското образование е качествено и по нищо не отстъпва на европейските стандарти.
Председателят на Народното събрание посъветва младите хора да се трудят, да се учат от знанията и уроците, които им дават животът и техните достойни преподаватели. Вие сте бъдещето на България, реализирайте се при нас – при своите родители, призова ги Цвета Караянчева и пожела на студентите много сили, успехи и упоритост, за да преодоляват препятствията и да постигат своите цели.
Целта на Националния приз „Студент на годината” е да отличи най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта. Награди получиха младежи, които учат в специалностите педагогически науки, хуманитарни науки, социални науки, стопански науки, правни науки, природни науки, информатика и математика, технически науки, аграрни науки и ветеринарна медицина, здравеопазване, спорт, изкуства, сигурност и отбрана. Отличени бяха още докторант на годината, както и студент с българско гражданство, обучаващ се извън пределите на страната.
На церемонията по връчването на Дванадесетите награди „Студент на годината” присъстваха председателят на парламентарната Комисия по образованието и науката Милена Дамянова, депутати, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на изпълнителната власт, на академичната общност и на бизнеса.

Source: Новини на Народно събрание