Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна в парламента с делегация на Саудитска Арабия

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с представители на Камарата на строителите в България
12.12.2018
Парламентът прие на първо четене предложените промени в закона за противодействие на корупцията
14.12.2018

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна в парламента с делегация на Саудитска Арабия

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов, който е и председател на групата за приятелство със Саудитска Арабия в Народното събрание, се срещна днес в парламента с гостуващата у нас делегация на Фондация „Крал Абдулазис“ от Саудитска Арабия. На срещата присъстваха и народните представители Адлен Шевкед и Александър Симов, които са членове на групата за приятелство със Саудитска Арабия.

Членовете на делегацията д-р Сюлейман Салим Шахри, Юсеф Мансур Абу Хеймид и Мансур Алхауити запознаха Вежди Рашидов с дейността на фондацията, начело на която е кралят на Саудитска Арабия. Организацията има повече от 400 научни издания за културно наследство, подкрепя големи проекти в света и иска да си сътрудничи с България.

Вежди Рашидов увери гостите, че съществува добър потенциал за културен обмен между двете страни и изтъкна, че България има уникално културно наследство, достойно да бъде показано в най-престижните световни  зали. Гостите приеха със задоволство идеята на Рашидов да се работи  за организиране на изложба с ценни ръкописи от Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в Саудитска Арабия, както и да се обсъдят конкретни възможности за проекти в областта на различните изкуства.

Source: Новини на Народно събрание