Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с представители на Камарата на строителите в България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се включи в Коледната работилница “Мисията е възможна с ръце и сърце за една цветна Коледа”
08.12.2018
Парламентът прие промени в Закона за устройство на територията на първо четене
13.12.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с представители на Камарата на строителите в България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с представители на Камарата на строителите в България. Камарата внася днес в парламента подписка и отворено писмо, съобщи след разговора Цвета Караянчева. От Камарата настояват за спиране на използването на бранша за политически цели, преустановяване на необосновани и неподкрепени с доказателства публични твърдения за корупция и злоупотреби в строителството, както и за защита правата и осигуряване на спокойствие и сигурност на българските строители, посочи тя.

Подписката ще бъде раздадена на всички парламентарни групи, заедно с отвореното писмо, информира Цвета Караянчева. Като председател на Народното събрание тя увери, че ще съдейства за по-тесен диалог между народните представители и Камарата на строителите в България, за да може да се променят законите така, че там, където строителите чувстват проблем, да им се съдейства, за да се облекчи тяхната работа.

С Камарата говорихме да направим и работна група с представители от всички парламентарни сили, в която да влязат специалисти по темата, посочи Цвета Караянчева. Тя ще предложи в работната група да се включат и представители на регионалното министерство. Ще направим така, че българският строител да продължи да се утвърждава като един от най-добрите в Европа и в света, отбеляза тя.

Председателят на парламента заяви, че подкрепя българските строители и не се съмнява в качеството на тяхната работа. Това е един от най-важните сектори в българската икономика, на който дължим значителен процент на икономическия растеж в държавата, посочи Цвета Караянчева.

Председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев помоли да спре политическото говорене и да не се говори без факти за строителния бизнес. „Апелираме да спрем да даваме лоши послания към Европа, с това много лесно ще намалеят финансовите средства към нас и няма да има с кого да работим“, допълни той.

Source: Новини на Народно събрание