Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев и народни представители разговаряха със заместник-председателя на Кнесета на Държавата Израел Нава Бокер

Ръководителят на делегацията на Народното събрание в ПАЧИС Петър Кънев получи почетен медал за заслуга към дейността на Асамблеята
27.11.2018
Парламентът актуализира енергийната стратегия на Република България до 2020 г.
30.11.2018

Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев и народни представители разговаряха със заместник-председателя на Кнесета на Държавата Израел Нава Бокер

Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев и народни представители разговаряха със заместник-председателя на Кнесета на Държавата Израел Нава Бокер. На срещата бяха обсъдени възможностите за по-задълбочено сътрудничество в областта на туризма и икономиката.

 

България изпитва дълбоко уважение към израелския народ, отбеляза заместник-председателят на парламента и допълни, че историческите връзки между двете страни предизвикват гордост и вдъхновяващи спомени. Явор Нотев посочи, че в отношенията между България и Израел близостта винаги излиза на преден план.
 

Народният представител Валери Симеонов подчерта делото на Димитър Пешев за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. По думите му Израел е приятелска държава с огромен потенциал за успешни икономически отношения, а историческата истина е изключително важно да се знае и помни.
 

България е страна, която обичам, каза заместник-председателят на Кнесета на Израел Нава Бокер и изрази надеждата си, че в бъдеще контактите между България и Израел в сферата на сигурността, икономиката и бизнеса ще намерят общ път на развитие. 
 

Като потомък на онези, които бяха спасени, за мен е гордост да споделя този уникален пример в световната история, каза народният представител Александър Сиди. Той добави, че доверието между българския и израелския народ е неразрушимо, като съществува потенциал за взаимодействие във високотехнологичения сектор и отбраната. 


Source: Новини на Народно събрание