Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов се срещна с депутата от германския Бундестаг Николас Льобел

02.07.2018
Възможностите за развитие на парламентарния обмен, икономическите и търговските отношения между България и Виетнам бяха основни теми на срещата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиера на Виетнам Фам Бин Мин
04.07.2018

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов се срещна с депутата от германския Бундестаг Николас Льобел

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с депутата от германския Бундестаг Николас Льобел, който отговаря за сътрудничеството с България и Румъния в парламентарната група на ХДС/ХСС. Цветанов и Льобел разговаряха в Берлин, където председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред е на работно посещение.

В рамките на срещата двамата обсъдиха двустранните отношения между България и Германия, като Льобел поздрави Цветанов за успешното председателство на Съвета на ЕС. Депутатът от германския Бундестаг приветства и успеха на България да сложи фокус върху европейската перспектива за страните от Западните Балкани, който е част и от ангажимента на Германия в рамките на Берлинския процес.

„Много е важно България да бъде лидер и добър пример за подражание в региона и да дава мотивация на страните от Западните Балкани да напредват по пътя си на реформи за присъединяване към ЕС“, заяви Николас Льобел по време на разговора.

Цветан Цветанов и колегата му Льобел обсъдиха и изключително доброто сътрудничество между България и Германия в сферата на вътрешните работи, като потвърдиха, че добрата съвместна работа ще продължи и в бъдеще.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред покани Николас Льобел на посещение в България през септември, за да може да бъде продължен ползотворният дебат по теми от взаимен интерес в правоохранителната, правораздавателната, икономическата и финансовата сфера. На свой ред германският депутат прояви интерес по време на посещението му да бъдат организирани срещи с представители на немския бизнес в България с оглед привличането на повече немски инвестиционен интерес към страната ни.

Source: Новини на Народно събрание