Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изказва дълбоки съболезнования към семейството и близките на Божидар Димитров
01.07.2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов се срещна с депутата от германския Бундестаг Николас Льобел
03.07.2018

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и народни представители взеха участие в трансатлантически парламентарен форум по разузнаване и сигурност в Берлин.
Форумът се проведе в Европейската зала Паул-Льобе-Хаус в германската столица, като негови домакини бяха конгресменът Робърт Питингер и членът на Германския Бундестаг Йоханес Зеле. Целта на събитието, което събра на едно място представители на националните парламенти на ЕС и на Конгреса на САЩ, бе да предостави информация за актуалната обстановка в света и за бъдещи перспективи по критични теми в глобален план.
Срещата се проведе в 6 панела, които бяха посветени на противодействието на прането на пари, на финансирането на тероризма, на укриването на данъчните системи, на кражбата на идентичност, на трафика на хора и на корупцията. Обсъждаха се още изкуственият интелект, публично-частните партньорства, нововъзникващите заплахи и ответни им реакции, както и нововъзникващите пазари, развиващи се държави и съвместната работа с неправителствения сектор.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов благодари на конгресмена Робърт Питингер за приноса му към добрите отношения на интерпарламентарно ниво между Конгреса на САЩ и националните парламенти в Европа в сектор „Сигурност“. „Днешният трансатлантически форум осигури допълнителна добавена стойност за всички участващи парламентаристи и конгресмени, защото темите на него засегнаха всички предизвикателства пред законодателната власт, както и в работата на правоохранителните служби“, сподели Цветанов. В рамките на събитието той връчи на конгресмен Питингер символа на българския парламент и на Българското председателство на Съвета на ЕС.
Водената от Цветан Цветанов делегация включва председателя на ПГ на ДПС и член на комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред и за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Мустафа Карадайъ, председателя на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Димитър Лазаров, члена на Комисията за контрол над службите за сигурност Филип Попов и заместник-председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник- председател на Комисията за контрол над службите за сигурност Валентин Касабов.

Source: Новини на Народно събрание