Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с Патриарха на цяла Грузия Негово Светейшество и Блаженство Илия ІІ по време на официалното си посещение в страната
12.06.2018
Със среща на Председателската тройка започна заключителното събитие от Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС в София
17.06.2018

Парламентът почете с едноминутно мълчание загиналите пилоти при инцидента с хеликоптер Ми-17 край Пловдив

Народното събрание почете с едноминутно мълчание загиналите военни пилоти при инцидента с хеликоптер Ми-17 край Пловдив. При катастрофата на 11 юни вечерта загинаха командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият пилот капитан Стоян Неделчев. Бордният техник офицерски кандидат Алексей Каменов бе ранен и е на лечение във ВМА.

Парламентът ще гласува промени в Кодекса за социално осигуряване на второ четене, предвижда програмата на Народното събрание за тази седмица. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за устройство на територията и в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, а на второ четене – промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси.

Парламентът ще разгледа тази седмица Доклад за дейността на омбудсмана на Република България през 2017 г., както и промени в Правилника за организацията и дейността на обществения защитник.

В програмата са още Административен мониторингов доклад за 2017 г. за изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите /2012-2020/, както и две ратификации на международни споразумения.

Парламентарният контрол в петък ще включва разисквания по питане към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно Националната здравна карта.

Source: Новини на Народно събрание

Comments are closed.