Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Празника на розата в Казанлък

Днес повече от всякога се нуждаем от Ботев, от думите и заръките му, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева на връх Околчица
02.06.2018
Цвета Караянчева: Трябва ни по-силен, по-жизнен и по-единен Европейски съюз
04.06.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Празника на розата в Казанлък

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Празника на розата в Казанлък, който започна с фолклорна програма. По-късно Цвета Караянчева се включи в традиционното празнично шествие, което тази година е под надслов „Мъдростта на розата“.
Изключително щастлива съм, че сме заедно на най-вълнуващия, най-колоритния ни празник, подчерта председателят на парламента пред жителите на Казанлък и гостите на празника.
Цвета Караянчева отбеляза, че розата е символ на България от векове, не само божествен дар от природата, но и послание към света. Тя е самочувствие и гордост за България и национално богатство, заяви още председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева посочи, че вече 350 години нашето розово масло е ненадминато в целия свят и 115 години след първото си издание фестивалът на розата  продължава да събира и сприятелява хора от близо и далеч.

Председателят на парламента пожела на казанлъчани да се гордеят със своята история и традиции и да предават това чувство на приемственост на своите деца и внуци.

Source: Новини на Народно събрание