Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов участва в седмата летателна тренировка „Тракийски орел“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по откриване на паметник на Васил Левски в Стамболийски и честването на празника на града
28.05.2018
Защитата на конкуренцията и на свободната инициатива е немислима без обединените усилия на ЕС и на всички негови държави-членки, заяви Цвета Караянчева в приветствието си към участниците в Европейския ден на конкуренцията
31.05.2018

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов участва в седмата летателна тренировка „Тракийски орел“

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов участва в седмата летателна тренировка „Тракийски орел“, която се проведе във военновъздушна база Граф Игнатиево на 29 май 2018 г. Ген. Константин Попов направи съвместен полет на изстребител Ф 15 заедно с полковник Пирад от военновъздушните сили на САЩ.
Много е важно човек да не забравя откъде е започнал, каза след полета ген. Константин Попов. Той подчерта, че пилотската професия е изключително важна и отговорна. Политиците трябва да знаят това и да направят необходимото, за да осигурят условия за добра подготовка на пилотите, добави председателят на Комисията по отбрана.
Парламентарната Комисия по отбрана ще разгледа на заседанието си на 5 юни 2018 г. проектите за модернизацията на сухопътните войски и на Военновъздушните сили.
Полковник Пирад сподели мнението си, че в съвместните учения с пилотите от българските военновъздушни сили са достигнати изключителни способности.

Source: Новини на Народно събрание