Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по откриване на паметник на Васил Левски в Стамболийски и честването на празника на града

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на 72-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица”
27.05.2018
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов се срещна с началника на Групата за проверка на дисциплината при Централния комитет на Китайската комунистическа партия г-жа Йу Хунцю
29.05.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по откриване на паметник на Васил Левски в Стамболийски и честването на празника на града

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по откриване на паметник на Васил Левски в Стамболийски и честването на празника на града.
Председателят на парламента заедно с кмета на Стамболийски Георги Мараджиев откриха официално паметника на Васил Левски. Той беше осветен от духовници от Пловдивската митрополия.
Цвета Караянчева прие строя на представителни роти от 68-а бригада специални сили по повод празника на града на тържествената заря-проверка.
Днес отбелязваме Празника на Вашия град и едновременно с това отдаваме почит на Апостола на българската свобода – най-безукорната и най-светлата личност в пантеона на националните ни водачи, отбеляза в словото си Цвета Караянчева. В съзнанието на всеки от нас името и делата на Левски са нещо велико и възвишено, допълни тя. Този паметник, добави председателят на праламента, е израз на нашата дълбока синовна почит към Апостола и наред с това пример за държавническо отношение към историческото ни наследство и уроците на миналото.
Днес повече от всякога ни трябва Левски, защото днешна Европа, Европа на солидарността и равноправието, всъщност е Европа на Левски, на онзи неустрашим карловец, който разклати устоите на една империя и ускори нейното срутване, заяви още Цвета Караянчева. Тя добави, че той е най-вярното мерило на съвестта ни и завеща посланието си, че за да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от собствените ни задружни сили.
Председателят на Народното събрание пожела на жителите на Стамболийски кураж и единение по повод празника на града, когато православната църква почита празника на Свети дух.

Source: Новини на Народно събрание