Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на 72-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица”

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изразява дълбоки съболезнования към семейството, роднините и близките на Светлин Русев
26.05.2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по откриване на паметник на Васил Левски в Стамболийски и честването на празника на града
28.05.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на 72-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица”

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 72-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица”. Той започна от Ботев парк в Козлодуй.
Походът по Ботевите стъпки не е обикновен поход – това е открит урок по патриотизъм, по любов към отечеството, заяви Цвета Караянчева пред стотиците походници, които утре тръгват на Националния туристически поход.
Председателят на парламента е почетен патрон на 72-рия Национален туристически поход. В словото си при официалното му откриване тя отбеляза, че всички участници в похода трябва да са горди и с високо вдигнати глави, защото са потомци на велик народ, защото свободата не ни е подарена, а е спечелена с всяка капка кръв на българските герои.
Цвета Караянчева заяви, че вече 142 години българският народ се прекланя пред подвига на Ботев и неговите четници. Тя припомни, че от слезлите от кораба „Радецки“ на козлодуйския бряг 194 млади мъже само 76 доживяват Освобождението.
Тя се подчерта пред участниците в похода, че утре, когато тръгнат по стъпките на Ботевите четници, ще усетят онзи дух, онзи пламък, който ги е накарал да дадат живота си за България. И така Ботев да остане завинаги знаме, завинаги символ на свободна България, допълни Цвета Караянчева.
На палубата на Националния музей-параход „Радецки” председателят на парламента наблюдава възстановка на превземането на парахода от Ботев и неговите съратници, която продължи и на Козлодуйския бряг.
След това председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в тържествената заря-проверка пред паметника на Ботев в Козлодуй.

Source: Новини на Народно събрание