Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе работна среща с държавния секретар на Министерството на вътрешните работи на Румъния Нуку Марин
21.05.2018
Парламентът прие промени в КСО за повишаване на мобилността на работниците в ЕС
23.05.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис. Гостът е начело на делегация на Международния секретариат на организацията, която е на посещение в България по повод отбелязването на 25-ата годишнина от създаването на Асамблеята.

За мен е удоволствие да ви посрещна в България и лично да ви поздравя по повод 25-ата годишнина от създаването на Интерпарламентарната асамблея по православие, каза председателят на българския парламент. Цвета Караянчева подчерта, че Народното събрание е член на Асамблеята от 1994 г. и българските представители в нея се стремят с работата си да допринесат за повишаване на ролята на православието в рамките на Европейския съюз.

Днес България е изправена пред предизвикателството да проведе успешно и резултатно своето първо председателство на Съвета на ЕС, отбеляза Цвета Караянчева. Тя допълни, че в последните месеци страната ни има много ангажименти, произтичащи от това, но резултатите и отзивите за Българското председателство и за неговото парламентарно измерение са много добри.

Генералният секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис поздрави България за успешното председателство на Съвета на ЕС. Той отбеляза конструктивната работа на българските представители в Асамблеята, която включва парламентаристи от 25 държави, и изрази надежда добрата съвместна работа да продължи и занапред. Андреас Михаилидис покани председателя на Народното събрание да присъства на предстоящото Общо събрание на Интерпарламентарната асамблея по православие в края на юни в Атина.

В срещата участваха ръководителят на делегацията на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие Волен Сидеров, заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев  и народните представители Васил Антонов и Станислав Станилов.

Source: Новини на Народно събрание