Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на парламента на Албания Грамоз Ручи

Поставяйки си цел да бъде световен лидер в производството на енергия от възобновяеми източници, ЕС е избрал правилната посока, заяви председателят на КЕВР Иван Иванов пред участниците в срещата на председателите на комисиите по енергетика на страните от ЕС в София
14.05.2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния директор на Европейския съюз за радио и телевизия Ноел Къран
18.05.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на парламента на Албания Грамоз Ручи

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на парламента на Албания Грамоз Ручи в рамките на заседанието на председателите на парламенти на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество в Истанбул.

Двамата отбелязаха важното значение на развитието на добросъседските отношения и конструктивната роля на Албания в региона, основана на европейските и евроатлантическите ценности. Висока оценка беше дадена на активните контакти между двете страни, основани на приятелство, сътрудничество и партньорство.

Цвета Караянчева и Грамоз Ручи посочиха, че двата парламента имат съществена роля за установяването на тези отношения. Председателят на Народното събрание подчерта, че има още възможности за активизиране и задълбочаване на парламентарния диалог. Цвета Караянчева допълни, че България осъществява своето Председателство в тясно сътрудничество с европейските институции и държавите-членки. Всички ние имаме интерес от стабилни, сигурни и проспериращи Западни Балкани, спазващи европейските правила и споделящи общите ценности, допълни още тя.

Обсъден бе и основният приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – евроинтеграцията на страните от Западните Балкани.

Source: Новини на Народно събрание