Политическите сили в парламента се обединиха в защита на интересите на българските превозвачи

Работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство, проведе първото си заседание
10.05.2018
През 2018 г. очакваме да видим резултатите от регионалното сътрудничество в областта на енергийната инфраструктура, заяви на срещата на председателите на комисиите по енергетика на ЕС Катарина Сиков – Магни отГенерална дирекция „Енергетика“ на ЕК
14.05.2018

Политическите сили в парламента се обединиха в защита на интересите на българските превозвачи

Парламентът възложи на Министерския съвет да обсъди законодателния пакет за мобилност на Европейската комисия и да приеме недвусмислена позиция в подкрепа на исканията на българските превозвачи и в защита на техните и тези на българските граждани права и интереси. Решението беше прието единодушно от всички парламентарни групи със 140 гласа „за“.

Българските депутати отчитат позициите на транспортните браншови организации в редица страни-членки и възможността от нарастване на разходите на българските превозвачи от предлаганите законодателни промени, с които ще бъде застрашена конкурентоспособността им.

Включването на международния транспорт и каботажа в обхвата на законодателството за „командированите работници“ не е обосновано и би имало силно негативно влияние върху транспортния сектор в Централна и Източна Европа, както и отражение върху цялата европейска икономика. Голяма част от малките и средни предприятия ще бъдат изтласкани и пазарът ще бъде резервиран само за големи и крупни превозвачи, посочват българските парламентаристи.

Source: Новини на Народно събрание