Работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство, проведе първото си заседание

Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин: Училището трябва да дава знания на децата по кибер хигиена и дигитална сигурност
09.05.2018
Политическите сили в парламента се обединиха в защита на интересите на българските превозвачи
11.05.2018

Работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство, проведе първото си заседание

Работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство, проведе първото си заседание в Народното събрание днес. Тя бе инициирана от председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Участие взеха народни представители от всички парламентарни групи – ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“, както и представители на Министерството на младежта и спорта, на МВР, на Регионалното министерство и на Българския футболен съюз.

Участниците в срещата се обединиха около становището, че трябва да бъде изготвен изцяло нов закон, с който да се предприемат ефективни и съвременни адекватни мерки срещу спортното хулиганство, както и да се привлекат като членове на работната група представители на още министерства. Бяха набелязани краткосрочни мерки, свързани със спешни законодателни промени и дългосрочни, включващи подготвянето на нов закон.

Тези мерки ще бъдат представени на вниманието на институции и обществеността на Кръгла маса, която ще се проведе в Народното събрание на 19 юни 2018 г.

Source: Новини на Народно събрание