Цвета Караянчева в Златоград: Нека бъдем горди, защото България е древна, силна и красива

Съвместно изявление за сътрудничество подписаха председателите на комисиите по външна политика на Народното събрание и на грузинския парламент Джема Грозданова и София Кацарава
04.05.2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържествените прояви по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май
06.05.2018

Цвета Караянчева в Златоград: Нека бъдем горди, защото България е древна, силна и красива

Нека бъдем горди, защото България е древна, силна и красива, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред жителите и гостите на Златоград. Днес в града започна традиционният празник на чевермето, посветен на големия християнски празник – Гергьовден. По този повод председателят на парламента облече народна носия от Кирково.

Пазете дълбоко в себе си тази красота, усещайте я със сърцето и душата си, предавайте я на следващите поколения, защото само тук и сега може да се усети духът на родопчанина, онази любов, онази сила и трудолюбие, характерни за тези хора, заяви Цвета Караянчева. Ние сме хора с големи сърца, с богата душевност и затова обичаме толкова много родния край, допълни тя. Нека да запазим тези багри, които виждате в народните носии, и да ги предадем на поколенията, да бъдем горди българи, защото България е древна, силна, красива, призова Цвета Караянчева.

Пред журналисти председателят на Народното събрание заяви, че от всичко родопско най-много й помага духът, родолюбието и позитивността.

Председателят на Народното събрание пожела да има консенсус и разум в парламента, защото от политиците зависи бъдещето на държавата. „Трябва да бъдем единни – така, както пише на сградата на Народното събрание „Съединението прави силата”. Това е и девизът на нашето председателство. Нека бъдем разумни“, призова Цвета Караянчева.

Source: Новини на Народно събрание