Парламентът избра заместник-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията

Фотодокументалната изложба „Самолетостроенето в Казанлък“, която беше открита в Народното събрание, представя историята и достиженията на българското самолетостроене
24.04.2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „Свидетели: памет за концлагера в „Белене”, която гостува в Народното събрание по повод 69-та годишнина от деня, в който е създаден лагера
26.04.2018

Парламентът избра заместник-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията

Парламентът избра заместник-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. За заместник-председател бе одобрен Антон Славчев, разследващ полицай, впоследствие служител в ДАНС, магистър по право.

Антоанета Цонкова попълни състава. Тя е заместник-председател на бившата комисия по отнемане на незаконно придобито имущество, юрист, адвокат.

В КПКОНПИ влезе също Пламен Йоцов, магистър по изчислителна техника, разузнавач в НСС, служител на МВР, ДАНС. Силвия Къдрева, магистър по библиотечни и информационни науки, стана третият член на комисията.

При представянето на кандидатурите председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев се мотивира, че познава лично номинираните, работили са заедно и има доверие в тях, те са експерти.

Source: Новини на Народно събрание