Фотодокументалната изложба „Самолетостроенето в Казанлък“, която беше открита в Народното събрание, представя историята и достиженията на българското самолетостроене

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов се срещна с Жерар Шалиан, геополитик, специалист в областта на военните конфликти и некласическите войни и с посланика на Франция в България Ерик Льобедел
23.04.2018
Парламентът избра заместник-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията
25.04.2018

Фотодокументалната изложба „Самолетостроенето в Казанлък“, която беше открита в Народното събрание, представя историята и достиженията на българското самолетостроене

Фотодокументалната изложба „Самолетостроенето в Казанлък“, която беше открита в Народното събрание от заместник-председателя на парламента Емил Христов, представя историята и достиженията на българското самолетостроене.
В експозицията са изложени снимки от откриването на самолетната фабрика „Български Капрони” и от историята и дейността й.
Българската нация има с какво да се гордее и трябва да показваме всичко хубаво, което е създадено от българите, подчерта при откриването на изложбата Емил Христов. Едно от тези неща е българското самолетостроене, посочи той и уточни, че експозицията представя началото, развитието и успехите на самолетната фабрика в Казанлък. В нея са работили млади български инженери с отлични перспективи и възможности за развитие в други страни, но избрали да дадат своя дан за развитие на самолетостроенето в България, добави Емил Христов.
На откриването присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, народни представители, кметът на Казанлък Галина Стоянова, кметове и общински съветници от Казанлък и гости на парламента.
Фотографската изложба е подготвена от директора на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства Стефан Папукчиев с подкрепата на Военна академия „Георги Стойков Раковски“. Стефан Папукчиев отбеляза, че през 30-те години на 20-ти век в България са били произведени между 800 и 900 самолета.

Source: Новини на Народно събрание