Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по връчване на десетите юбилейни награди "Юрист на годината"

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов се срещна с Жерар Шалиан, геополитик, специалист в областта на военните конфликти и некласическите войни и с посланика на Франция в България Ерик Льобедел
23.04.2018
Парламентът избра заместник-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията
25.04.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по връчване на десетите юбилейни награди "Юрист на годината"

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествената церемония по връчване на десетите юбилейни награди „Юрист на годината“. Тя връчи на адвокатите Константинова и Ковачева отличието за „Млада кантора на годината“.

Председателят на парламента отбеляза, че призовете на сайта „Правен свят“ и Международния правен център са израз на признание за моралния авторитет и благодарност за професионални постижения на юристи, показали  високи стандарти в своята работа.

Тези награди са изключително важни, защото днес очакванията от страна на обществото към юристите са много големи, отбеляза Цвета Караянчева. Вие със своята работа имате възможност да докажете, че съдебната система отстоява и защитава правния ред, интересите на гражданите и техните законни права, обърна се тя към правистите.

Цвета Караянчева благодари за възможността да връчи наградата „Млада кантора на годината“, защото този приз се дава за първи път и за него са номинирани млади хора. Тя пожела на тазгодишните носители на авторитетните награди да продължат да влагат най-доброто от себе си, за да се радват и в бъдеще на заслужени успехи.
За юбилея на конкурса на тази церемония се въвеждат допълнителни пет категории за номинации и награди. През годините носители на приза „Юрист на годината“ в различни категории са били изявени магистрати, адвокати и юристи с особено голям принос в юридическата сфера. На церемонията присъстваха видни магистрати, конституционни съдии, членове на ВСС и на Инспектората към него, представители на адвокатурата и другите правни професии, на неправителствени и правозащитни организации, депутати, както и представители на медиите.

Source: Новини на Народно събрание