Председателят на Народното събрание разговаря с председателя на Камарата на депутатите на Чешката република Радек Вондрачек

Народното събрание изслуша министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова за постигнатото през първата половина на председателството
19.04.2018
Парламентът прие на първо четене промени в Кодекса на труда, свързани със сезонните работници и служителите на МВР
24.04.2018

Председателят на Народното събрание разговаря с председателя на Камарата на депутатите на Чешката република Радек Вондрачек

Необходимо е да работим за активизиране на политическия диалог и задълбочаване на междупарламентарните контакти с Чешката република, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която разговаря с председателя на Камарата на депутатите на Чехия Радек Вондрачек. Срещата се проведе рамките на Конференцията на председателите на парламенти на страните-членки на Европейския съюз в Талин.
Цвета Караянчева и Радек Вондрачек се ангажираха да съдействат за по-интензивно сътрудничество между парламентарните комисии и групите за приятелство България – Чехия.
Председателят на българския парламент информира своя колега за успешното протичане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя запозна Радек Вондрачек с предстоящите срещи от календара на Българското председателство, както и с интензивната работа по темата за Западните Балкани.
Наша приоритетна тема е европейската перспектива пред страните от Западните Балкани, но също така въпросите, свързани с миграцията, бежанския поток, кибер сигурността, дигитализацията и други, допълни Цвета Караянчева.
За нас – като парламентаристи, най-важно е темите на Народното събрание да са близо до гражданите, затова водим политика на прозрачност, допълни Цвета Караянчева. Тя даде висока оценка за усилията и ролята на Чехия в рамките на Вишеградската група, включително в качеството на страната на ротационен председател.

Source: Новини на Народно събрание