Едни от първите печатни издания на книгите „Бай Ганьо” и „До Чикаго и назад” на Алеко Константинов представя изложба в Народното събрание по повод 155 години от рождението му

Първото заседание от новата сесия на Народното събрание започна с химните на България и на Европейския съюз.
17.04.2018
България подкрепя Косово за визовата либерализация, но за постигането на тази цел е необходимо да бъдат изпълнени всички условия, определени от ЕС, заяви председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова на среща с министъра на външните работи на Косово Беджет Пацоли
19.04.2018

Едни от първите печатни издания на книгите „Бай Ганьо” и „До Чикаго и назад” на Алеко Константинов представя изложба в Народното събрание по повод 155 години от рождението му

В Народното събрание беше открита изложба, посветена на 155 години от рождението на двама големи българи – Алеко Константинов и Цветан Радославов. В експозицията, която се представя в парламента по инициатива на народния представител от Свищов Станислава Стоянова, са включени едни от първите печатни издания на книгите „Бай Ганьо” и „До Чикаго и назад”, визитна картичка на Алеко Константинов, както и живописни платна на Цветан Радославов – автор на българския химн.
Благодаря на инициаторите на изложбата, посветена на двама големи българи, родени в Свищов, отбеляза при откриването на експозицията заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Той подчерта, че и двамата творци са оставили следа в душата на всеки българин. С техните имена сме израсли ние, с техните имена растат и нашите деца, добави Емил Христов.
Днес със съдействието на община Свищов, историческия музей и художествената галерия в града можем да реализираме една прекрасна инициатива – да представим живота и творчеството на тези емблематични за дунавския град и за България творци и общественици, посочи народният представител Станислава Стоянова.
Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави представителите на общината и народните представители от Велико Търново за организирането на изложбата. Ние като народни представители се стараем да подкрепяме и популяризираме инициативите на община Свищов, добави той.
Сред първите, които разгледаха експозицията, бяха ученици от СУ „Васил Левски“ от село Коларово, община Петрич и от столичното 23-о училище. Младежите бяха на образователна визита в Народното събрание.

Source: Новини на Народно събрание