Военно-патриотични и родолюбиви организации връчиха на парламентарните политически сили паметен знак „Шипка“ по повод 140 години от Освобождението на България

Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове изслуша министър Лиляна Павлова за напредъка по изпълнение на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС
28.03.2018
Българска парламентарна делегация посети Сърбия и изрази подкрепа за членството на страната в Евросъюза
31.03.2018

Военно-патриотични и родолюбиви организации връчиха на парламентарните политически сили паметен знак „Шипка“ по повод 140 години от Освобождението на България

Военно-патриотични и родолюбиви организации връчиха паметен знак „Шипка“ на парламентарно представените политически сили по повод 140 години от Освобождението на България и началото на Третата българска държава.

Патриотичното възпитание на децата трябва да бъде цел на всеки български гражданин, отбеляза по време на връчването председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. По думите й това, което децата могат да получат от патриотичното възпитание, е дълбоката свързаност с Отечеството. 140 години след Освобождението ние се прекланяме пред подвига на българските опълченци, които макар и не войници, със сърце и душа са воювали за свободата на родината, подчерта Цвета Караянчева. Тя благодари на патриотичните организации, че поддържат и възпитават в любов към отечеството младите ни сънародници.

Председателят на Обществения съвет по въпросите на отбраната генерал-лейтенант о.р. Кирил Цветков отбеляза, че преди пет години, обезпокоени от проблемите, които има с патриотичното възпитание на подрастващите и младите хора, 12 сдружения са подписали меморандум за подкрепа на инициативата „Една детска сълза – една молитва”. Днес те вече са 48 и обхващат над 600 училища, читалища и клубове в цялата страна, подчерта той и добави, че всяка година в инициативата участват повече от 500 хиляди деца. Ние целим да възбудим родолюбивото чувство в младите хора и да ги превърнем в радетели на българщината, подчерта генерал-лейтенант Цветков. Връчваме този паметен знак, който не ангажира партиите, а цели да им напомня как се воюва за свободата на България и как трябва да се защитава нашата Родина, добави той.

Паметен знак „Шипка” за отстояване на българските интереси и защита на родовата ни памет получиха представители на ПП ГЕРБ, БСП, ВМРО, ДПС, АТАКА, НФСБ, ПП ВОЛЯ.

Заместник-председателят на Народното събрание и член на АТАКА Явор Нотев отбеляза при получаване на почетния знак, че за него той е чест и дълбока отговорност. Поемам ангажимента да работим за каузата, ще бъдем все така упорити в преследването на целите на патриотичното възпитание, добави той.

Source: Новини на Народно събрание