Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с арменския си колега Ара Баблоян в рамките на 138-ата Асамблея на Интерпарламентарния съюз в Женева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на парламента на Република Турция Исмаил Кахраман
24.03.2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на парламента на Черна гора Иван Брайови
25.03.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с арменския си колега Ара Баблоян в рамките на 138-ата Асамблея на Интерпарламентарния съюз в Женева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на Националното събрание на Република Армения Ара Баблоян. Цвета Караянчева заяви, че добрите  отношения между двете страни са изградени на основата на дългогодишни исторически и културни връзки.

Двамата дадоха висока оценка на сътрудничеството между парламентите на двете страни като важен елемент от развитието на отношенията между България и Армения. Цвета Караянчева и Ара Баблоян изразиха готовност да работят за задълбочаване на парламентарните контакти между България и Армения.
Цвета Караянчева припомни, че до края на 2018 г. предстои да се подпише Меморандум за сътрудничество между парламентите на двете държави. По думите на председателя на Народното събрание България и Армения имат добро сътрудничество в много области, сред които – икономика, култура, образование, наука.
Цвета Караянчева акцентира на обмена в сферата на науката, който се осъществява на базата на заинтересованите университети в двете страни. Ара Баблоян отбеляза важността на съвместните проекти в областта на здравеопазването.
Председателят на Народното събрание запозна арменския си колега с успехите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Source: Новини на Народно събрание