Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов се срещна с председателя на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене

Пламен Георгиев бе избран за председател на новата антикорупционна комисия
08.03.2018
Председателят на Народното събрание Цвета Карянчева откри десетите юбилейни Университетски зимни игри “Боровец 2018“
11.03.2018

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов се срещна с председателя на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов се срещна с председателя на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене. Председателят на Европейската сметна палата приветства България за това, че е първата страна, която в рамките на своето председателство на Съвета на Европейския съюз отваря врати за активно сътрудничество с ЕСП. Той изрази подкрепа и благодарност за усилията, които страната ни полага докладите на палатата да бъдат обсъждани на важни форуми, организирани от Съвета на Европейския съюз.

Заместник-председателят на парламента Емил Христов изтъкна, че България се опитва да изгражда по-непосредствен и резултатен диалог между институциите. Стилът на работа в страната ни е решенията, които вземаме да бъдат работещи, а не само формални, допълни той. Емил Христов подчерта, че в рамките на председателството на Съвета на ЕС България се стреми да включва нови инициативи, които да са изпълними и да са в полза на всички европейски граждани. Той подчерта, че европейската интеграция на Западните Балкани е сред основните приоритети на Българското председателство.

На срещата присъства и българският представител в Европейската сметна палата Илиана Иванова.

Клаус-Хайнер Лене е на посещение в България за участие в конференцията на високо ниво „Следващата Многогодишна финансова рамка: Дистрибутивна, алокативна и стабилизационна функции“ в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. На неформалния съвет, който се провежда днес, водещи експертни и политически фигури от Европейския съюз обсъждат бюджета на съюза.

Source: Новини на Народно събрание